vrijdag 15 oktober 2010

Adopting portfolios at Virginia Tech and University of Michigan.

Marc R. Zaldivar, Urmila Venkatesh, Jennifer Sparrow en Noah Botimea over digitale portfolio's.

Van deze presentatie werd ik erg blij. Al jaren proberen we vanuit Europa bij Blackboard aan te geven dat get portfolio en het content system voor ons belangrijk zijn. Tot op heden zag ik geen voorbeeld in de US dat vergelijkbaar was met ons onderwijssysteem. Dit verklaart voor een deel de moeite die blackboard heeft met onze vragen en met onze druk die we er achter zetten. Vandaag zag ik twee universiteiten, die van Michigan en Virginia. Geen nieuws voor het Nederlands onderwijs, maar wel voor mij. Er vielen termen als assessment portfolio, showcase portfolio. Ook woorden als ontwikkelingsplan en zelfs competenties. Ik zag een schema van een tandartsopleiding, waarvan de matrix zo op een opleiding bij ons past. Ook het feit dat het portfolio eigendom was van de student vond ik bijzonder. Hulde voor beide universiteiten en het geeft me hoop dat Blackboard ook vanuit de US zelf nu vragen gaat krijgen omtrent het gebruik van het portfolio. Jammer dat ik niet doorhad dat achter me het hoofd product development van Blackboard achter me zat, maar dit was ook al een opsteker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten