zondag 17 oktober 2010

Afsluiting Educause

Ik ga natuurlijk niet herhalen wat Ellen al geschreven heeft. Wel wil ik nog even reflecteren op de uitspraken van mevrouw Jolene Koester. In mijn jeugdig enthousiasme riep ik tijdens haar toespraak dat er niks nieuws in zat en zei daarna tegen een paar mede congresgangers dat toch eigenlijk elk CvB lid in Nederland wel zo'n verhaal kon houden. Nou er waren er meteen twee die dat heftig ontkende.
Ik moet toegeven dat ik na de discussie onderweg naar het eten en ook nog tijdens de lunch overtuigd raakte van het bijzondere aan deze vrouw. Als presentatie vond ik het niet spannend, niks nieuws inhoudelijk, geen flitsende powerpoint of filmpjes, maar het strakke beeld van educause met het jaartal.
Wat was er dan wel speciaal?
Wel om te beginnen zette ze een aantal zaken sterk op een rijtje (zie de blog van Ellen). Maar wat toch wel bijzonder was, was dat ze zich kwetsbaar opstelde, aangaf wat haar fouten waren geweest en hoe ze had geworsteld met ict en onderwijs en tot de conclusie was gekomen dat het ondersteunend, maar wel van wezenlijk belang was. Ook had ze vanaf dag 1 aangegeven dat haar CIO deel uit moest maken van de centrale staf. Dus niet achteraf nog eens er bij betrekken, maar van het begin af aan. En overal bij betrekken, ook bij zaken die in eerste instantie misschien niet interessant voor haar (ja, ze heeft een vrouwelijke CIO) waren.
Tevens gaven mensen in mijn omgeving aan dat ik wel kon denken dat elk CvB lid zo'n verhaal kond houden (wat trouwens ook werd betwijfeld) maar dat Jolene het niet alleen vertelde, maar ook meende en werkelijk uitvoerde. En dat is heel bijzonder.
Zo zie je maar, heb ik me alweer laten overtuigen door de mening van anderen en ze hebben nog gelijk ook!

Dan iets heel anders, voor mijn mede congresgangers: Ik zit ondertussen in Bryce Canyon, super internet verbinding helemaal gratis MAAR geen telefoon. De receptie informeerde me desgevraagd dat in de hele streek cell phones niet werken, op 1 of andere bizarre provider na. Mocht iemand me willen bellen? Na de herfstvakantie weer dus :-) En oh ja, hier een kiekje van de eerste dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten